2009-07-09 15:54:57• hírek • Szatmár.ro

A Szamos hetilap tartalmából

A hétvégi nagy esemény, a véndiáktalálkozó alkalmából a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végzett neves személyiségeket idézi a Szamos: Szilágyi Domokos és Kovács András Ferenc verseiből olvasható válogatás.

Nyári hangulat a kiskertekben és nyári ételek a konyhában- jótanácsok kertészkedőknek, háziasszonyoknak a már ismert rovatok hasábjain. Képes ízelítő" az erdélyi tájakról, hívogató nyári kiruccanásokra.  A magyarásg történeti sorozata ismét egy tragikus fordulóponthoz érkezik: a Wesselényi összeesküvés gyászos következményeiről ír Mandula Tibor.
Régészeti kutatástörténet címmel részleteket közöl a lap dr. Németi János Barangolások Szatmárban című, megjelenés előtt álló könyvéből.

A „Barangolások Szatmárban" című kötetben 108 helységből összegyűjtött régészeti leletanyagot ismerteti a szerző az olvasóval, mellőzve a szigorú régészeti nyelvet, de megtartva az anyag tudományos jellegét. A régészeti kutatás ugyanis - ahogy a szerző az előszóban megjegyzi - nem tartozik a mindennapi gondokkal birkózó emberek szorosabb gondolatvilágához, bár sokan érdeklődnek a kutatási eredmények iránt... A kötetben több mint negyven évi munka eredménye van, kiragadva és csoportosítva az olvasó számára érdekesnek vélt momentumokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: